TEIPPAUKSET

Suunnittelu – tuotanto – asennus

MAINOSTEIPPAUKSET JA OPASTEET

Omana tuotantona mainosteippaukset, ikkunateippaukset, tulosteet, leikkuritarrat ja -tekstit, Sandblast-kalvot ja muut erikoiskalvot. Opasteet, kyltit, opaskartat ja muut merkinnät. Asennustyöt teen pääosin itse.

Suurkuvatulosteet, painetut tarrat, mainostaulut, valomainokset, banderollit ja muut mainoslaitteet luotettavan alihankkijaverkoston kautta.

Tulostetut ja muotoonleikatut kyltit ja opasteet toteutetaan kohteen vaatimusten mukaisesti. Materiaalivaihtoehtoja on runsaasti eri käyttötarkoituksiin; pitkä- ja lyhytkestoiset tarramateriaalit, tulostettavat kennolevyt, kevytlevyt, alukomposiitti, ekopahvi, ym.

Olennaisena osana kaikkiin toteutuksiin kuuluu hyvä suunnittelu ja selkeät työkuvat. Aina kun mahdollista, suunnitelma visualisoidaan lopulliseen ympäristöönsä kuvaupotuksien ja havainnekuvien avulla.

Salhojankadun-Pub-2023-Juhateippaa

Kuva: Petri Nuutinen

ASIAKASTÖITÄ

TEIPPAUKSET

SALHOJANKADUN PUB

IKKUNATEIPPAUKSET

Perinteikäs, vuonna 1969 perustettu Salhojankadun Pub on ”tamperelainen kulttipaikka, joka tunnetaan jopa Suomen rajojen ulkopuolella – englantilaisempi kuin sen esikuvat brittipubit.”

Lainaus Salhojankadun Pub Oy:n julkaisemasta, Matti Wacklinin ja Petri Nuutisen toimittamasta kirjasta Salhoja, Public House – kansalaisten olohuone (2019).

Syksyllä 2023 kiinteistön liiketiloihin vaihdettiin uudet ikkunat. Teippaukset haluttiin uusia mahdollisimman alkuperäisessä hengessä. Vanhat teippaukset olivat ilmeisesti 70-luvulta. Pubin logosta onneksi löytyi kohtalaiset kuvat ja tiedostot, joista saatiin muokattua vektoroidut aineistot tarrojen leikkausta varten. Suuren osan vektorointi- ja aineistotöistä teki valokuvaaja, graafinen suunnittelija Petri Nuutinen.

Tekstien tarramateriaali on 3M Sandblast -kalvoa ja kullanvärinen osuus himmeäpintaista kullanväristä tarraa.

Logot, tekstit ja ornamentit, tuotanto ja asennus: Mactarra
Kohdesuunnittelu: Salhojankadun Pub, Antti Purho, Petri Nuutinen
Aineistojen entisöinti ja vektorointi: Juha Laakso, Petri Nuutinen

Valokuvat: Juha Laakso, Petri Nuutinen

PATRIA PILOT TRAINING

KOULUTUSTILOJEN TEIPPAUKSET

Patrian koulutuskeskus toimii Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Rakennus otettiin käyttöön toukokuussa 2017.

Koulutustilojen ja toimistojen ikkunoihin toivottiin näkösuojaksi läpikuultavaa kalvoa, johon tulostetaan aiheeseen sopivaa graafiikkakuosia. Toiveena oli, että grafiikka näkyy lasin molemmin puolin, mutta on samalla kevyen läpikuultava.

Materiaaliksi valittiin 4-väri UV-tulostettu Sandblast hiekkapuhalluskalvo, joka asennettiin luokkahuoneiden ja toimistojen lasien sisäpinnoille. Osa laseista haluttiin enemmän peittäviksi ja näihin tulostettiin asiakkaan omista promokuvista mm. näyttävä Airbus A320 ohjaamokuva.

Sandblast-kalvot, tulostusaineistot, asennus: Mactarra
Teippausten ja tulosteiden kohdesuunnittelu: Laura Lehtinen, Frei Zimmer Oy
UV-tulostus: Tammerkosken Teollisuus Oy

Valokuvat: Juha Laakso

VEIKKAUS PELAAMO

SALIEN TEIPPAUKSET JA SOMISTEET

Pelaamo-salien brändiuudistus aloitettiin loppuvuodesta 2016. Uusi yhtiö, Veikkaus Oy, syntyi kun Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyivät vuoden 2017 alussa. Kaikki Suomen lähes sata RAY Pelaamoa muutettiin Veikkaus Pelaamoiksi.

Muutosteippaukset toteutettiin kaikkiin saleihin n. vuoden aikana ja sen jälkeen kaikki uudet salit on teipattu samalla ilmeellä. Pelaamoiden kohdesuunnittelu, julkisivut ja sisustus, on lahtelaisen ProCompany Oy :n käsialaa.

Muotoonleikattu läpikuultava hiekkapuhalluskalvo (Sandblast) toimii sekä näköesteenä että graafisena ilme-elementtinä. Toistuvana kuviona on Veikkaus logon ”kolmiopalikat.”
Hedelmägrafiikat on tulostettu UV-tulostimella, valkoisella lisävärillä, kirkkaalle tarralle. Grafiikan värit toistuvat samanlaisina lasin molemmin puolin.

Sandblast-kalvot, ikkunatarrat, tuotanto ja asennus: Mactarra
Hedelmätulosteiden ja bränditapettien UV-tulostus: Tammerkosken Teollisuus Oy
Salien sisustus- ja shopfront-suunnittelu: ProCompany Oy

Valokuvat: Juha Laakso